Sportske igre mladih

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Sportskih igara mladih održala se u Zadru 27.4.2018. s početkom u 11 sati na ŠC Višnjik.
Autoklub Zadar sudjelovao je na poziv Ministarstva unutarnjih poslova koje je sa organizacijskim odborom Sportskih igara mladih pripremilo niz preventivnih aktivnosti ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i poticanje pozitivne kulture navijanja te „fair play“ igre.
Ekipa zadarske županije koja ide na Državno natjecanje "Sigurno u prometu" u Rovinj sudjelovala je na ovom susretu, još jednom prezentirajući vrhunsku vožnju bicikla na prometnom poligonu!

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Zadra i okolice koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja.
Na svim događanjima imali smo informativno – edukativni kutak za djecu i mlade u sklopu Nacionalne preventivne kampanje „Zajedno više možemo – u akciji s policijom“.
Osnovnoškolci su mogli naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore.
Nakon paljenja plamena u Zadru, Turneja će nastaviti svoj put središnjim trgovima u gradovima u kojima će se održavati javne manifestacije u sklopu Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih tijekom travnja i svibnja u cijeloj Hrvatskoj. Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.
Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih. Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr, Facebooku- Plazma Sportske igre mladih i Instagramu.

#autoklubzadar #HAK #sportskeigremladih #zadar