Sigurno u prometu

Pozivamo Vas da dođete na 23. županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“. Organizaciju natjecanja tradicionalno provodi Autoklub Zadar.

Natjecanje će se održati u Osnovnoj školi Zadarski otoci​, u ponedjeljak 23.04.2018. s početkom u 9.00 sati.

„Sigurno u prometu“ provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom. Natjecanje se satoji od teorijskog dijela (provjere znanja o prometnim propisima, znakovima i sigurnosnim pravilima) te praktičnog dijela natjecanja ( upravljanje biciklom na elementima vježbališta-poligonu). Natjecanje je namijenjeno djeci od 10-12 godina i određeno je Pravilnikom o provedbi natjecanja koji je donio Upravni odbor Hrvatskog autokluba i koji je usklađen s europskim pravilima FIA klubova.

Nakon održanih školskih natjecanja, pravo sudjelovanja na županijskoj razini izborilo je ukupno 40 učenika iz 10 osnovnih škola Zadarske županije (OŠ Bartula Kašića, OŠ Šime Budinića, OŠ Stanovi, OŠ Smiljevac, OŠ Krune Krstića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Jurja Barakovića- Ražanac, OŠ Privlaka-Privlaka, OŠ Vladimira Nazora- Škabrnja, OŠ Franka Lisice- Polača).

Ekipu svake škole čine 4 natjecatelja (dva dječaka i dvije djevojčice) i njihovi mentori.

S nestrpljenjem očekujemo rezultate natjecanja i odabir ekipe za državno natjecanje.

Pridružite nam se!