Sigurno u prometu 2018

Natjecanje „Sigurno u prometu“ provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom.

Natjecanje se sastoji od teorijskog dijela natjecanja (provjere znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima) te praktičnog dijela natjecanja (upravljanje biciklom prema točno utvrđenom sadržaju).

I ove godine će se održati školska natjecanja, te županijsko i državno natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila (teorijski dio natjecanja) i vještina upravljanja biciklom na poligonu (praktični dio natjecanja) „Sigurno u prometu 2018.“.

Organizatori natjecanja su Agencija za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatski autoklub. Provedbu natjecanja koordinira Državno povjerenstvo na čelu s tajnicom Viktorijom Vranešić iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Natjecanje učenika u dobi od 10 do 12 godina određeno je Pravilnikom o organizaciji i provedbi prometno-edukativne akcije „Sigurno u prometu“ donesenim od strane Upravnog odbora Hrvatskog autokuba i usklađenim s pravilima natjecanja AIT/FIA klubova.

TERMINI NATJECANJA:
1. do 23. ožujka 2018. (petak), natjecanja na razini škola (školska natjecanja) i izbor ekipe škole (2 dječaka i 2 djevojčice), 2. do 4. svibnja 2018. (petak), natjecanja na razini županija (županijska natjecanja) i izbor ekipe županije (autokluba) (2 dječaka i 2 djevojčice), 3. od 22. do 25. svibnja 2018. (utorak – petak), državno natjecanje – izbor ekipe za europsko natjecanje.

Na osnovu gore naznačenog, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije donio je 4. siječnja 2018. godine Rješenje o imenovanju Županijskog povjerenstva za provedbu natjecanja, te je određeno mjesto i vrijeme održavanja županijskog natjecanja po kojem će se ono održati u OŠ Zadarski otoci, Trg Damira Tomljanovića Gavrana 2, Zadar 23. travnja 2018. (ponedjeljak) s početkom u 9,00 sati.