Prometna preventiva u Preku


Autoklub Zadar 10. studenog u suradnji sa Prometnom policijom iz Zadra i Preka te Osnovnom školom „Valentin Klarin“ uz svesrdnu podršku ravnatelja Kristijana Smuda odazvat će se na prometno - preventivnu akciju namijenjenu djeci nižih razreda.

Odazvali smo se na poziv učiteljice Milene Ćurko i policijskog službenika Policijske  postaje Preko Kristijana Đonlića. Naime, radi se o tome da su otočka djeca često zakinuta za razno razna događanja u odnosu na gradske škole, a dotična učiteljica  prepoznala je potrebu i sve nas okupila kako bismo u petak dječicu mogli upozoriti na opasnosti prometa.

Autoklub Zadar održati će za njih program u dva dijela. U prvom dijelu  u „Domu na žalu“ u Preku ćemo održati interaktivnu radionicu. Njome ćemo  na zabavan i djeci prilagođen način ukazati na važnost opreza u prometu. Više od 40 mališana iz Kukljice, Lukorana, Poljane i Sutomišćice  poslušat će za život važna upozorenja. U drugom dijelu djeca će ispred Policijske postaje u Preku biciklima prolaziti prometni poligon te se na taj način upoznati s prometnim i sigurnosnim pravilima kao i vještini upravljanja biciklom u simuliranim prometnim uvjetima. Svakog  od njih očekuje i prigodan poklon Autokluba Zadar. 

Radujemo se i ovim putem pozivamo sve koji su u mogućnosti da nam se pridruže te na taj način podrže ovako vrijedna događanja.​

Cjelokupni program trajati će od 08:30 do  12:00 sati. Vidimo se u Preku!